O nama

Na prijedlog Hrvatskog teniskog saveza 16.11.1996 godine u Poreču u školskoj dvorani „Veli Jože „ održan je sastanak inicijativnog odbora za osnivanje Teniskog saveza istarske županije na kojem su bili prisutni predstavnici slijedećih klubova sa područja Istarske županije;

TK Poreč(Matoš Josip, Batistić Vladimir),
TK B.A.S.K.-Poreč(Kovačić Željko, Kolarec Neda),
TK E.S.T.A.-Poreč (Turajlić Vlado, Stelko Luigino),
TK HappyTime-Poreč( Vrus Jadranko)
TK Galeb-Umag (Bilić Bruno, Lekšan Dražen),
TK Istra-Pula (Homoky Miro),
TK Uljanik-Pula( Degenghi Alen).
Zapisničar i koordinator cjelokupne akcije bio je gospodin Matoš Josip tadašnji tajnik teniskog kluba Poreč.

Dana 14.12. 1996. u Poreču održana je osnivačka skupština Teniskog saveza istarske županijena kojoj su prisustvovali slijedeći klubovi;

TK B.A.S.K.-Poreč
TK E.S.T.A.- Poreč
TK GALEB- Umag
TK ISTRATURIST-Umag
TK ISTRA-Pula
TK KATORO-Umag
TK PAZIN
TK POREČ
TK RABAC
TK ULJANIK-Pula
TK VRSAR

Za predsjednika TSIŽ izabran je gospodin Homoky Miro(TK Istra-Pula) , za dopredsjednika je izabran gospodin Rasberger Petar(TK Istraturist-Umag) za tajnika je izabran gospodin Greblo Slavoj(TK Katoro-Umag), za članove UO izabrani su Turajlić Vlado(TK E.S.T.A.-Poreč), Baznik Vojko(TK Rabac), Deghenghi Alen(TK Uljanik-Pula), Matoš Josip ( TK Poreč), Stranić Lino(TK Pazin), Paljar Mario(TK Vrsar). U nadzorni odbor su izabrani Kovačić Željko, Kalanj Slobodan, Lekšan Draažen. Za stegovnog sudca je izabran Hrvatin. Za delegata pri HTS-u je izabran Homoky Miro .Sjedište Saveza je u Umagu.

Dana 19.01.2000. u Puli na godišnjoj Skupštini izabrani su novi čelnici Saveza.

Predsjednik Deghenghi Alen( teniski klub Uljanik) , dopredsjednik Zorić Mladen(teniski klub Istraturist-Umag) tajnik Batistić Vladimir( teniski klub Poreč) član Turajlić Vlado (teniski klub esta –Poreč), Filipović Martin ( teniski klub Bask-Poreč) , Šipić Zdenko, Lalić Predrag( teniski klub Goran-Pula) , Renko Silvano( teniska zajednica Punta),Mijić Miloš (teniski klub Istraturist-Umag).

Dana 26.04.2002. u Poreču na godišnjoj Skupštini izabrani su novi čelnici Saveza .
Ovaj potez je bio neophodan jer je dosadašnji Predsjednik Deghenghi Alen  teško obolio. Predsjednik  Zorić Mladen( teniski klub Istraturist-Umag), članovi Deghenghi Alen, Lalić Predrag, Grujić Nikola, Stelko Luigino,Renko Silvano, Greblo Vedran,Lovrinić Đino.

Dana 03.04.2006. u Umagu na godišnjoj Skupštini izabrani su novi čelnici saveza .
Predsjednik Turajlić Vlado(teniski klub Novigrad), dopredsjednik Zorić Slobodan (teniski klub Istraturist), tajnik Stanić Davor (teniski klub Pazin), predsjednik stručnog odbora Ferlin Vedran(teniski klub Ližnjan) i član Šegon Đankarlo(teniski klub Pro 2000-Poreč). Sjedište Saveza je u Taru.

Dana 19.12.2007. u Taru na godišnjoj Skupštini izabrani su novi članovi Upravnog odbora saveza ; dopredsjednik Prce Žarko(TZ Smash –Poreč) , tajnik Benčić Mario (TK Novigrad) , predsjednik SO Jercog Luka(TK Buje) i član Zelić Dario (TZ Smash-Poreč)

Dana 17.12.2008. u Taru na godišnjoj Skupštini izabrani su novi članovi Upravnog odbora saveza jer su dvojica podnijeli ostavke (Prce Žarko i Zelić Dario). To su dr.Cukon Nenad kao dopredsjednik i Gospić Milivoj kao član.
Ovim danom postigli smo i  najveći broj članica u povijesti saveza 17 teniskih klubova , 1 teniska škola i jedna teniska zajednica. Veliki nam je problem trenutno što Regionalni savez i Hrvatski teniski savez odbijaju suradnju sa našim savezom i nemamo predstavnike niti u regiji niti u Skupštini HTS.

Dana 19.12.2009. predsjednik saveza umjesto Vlade Turajlića postaje Milevoj Čedomir iz Buja. Istog dana izabran je dopredsjednik Đino Lovrinić iz Pazina te članovi upravnog odbora:
Dropuljić Vlatko iz Rovinja,
Jercog Luka iz Umaga,
Knežević Zdravko iz Novigrada.

Dana 05.06.2015. Savez dobija novi staut usuglašen sa novim Zakonom o sportu. Zbog ostavke člana upravnog odbora Dropuljić Vlatka u upravni odbor saveza ulazi
Bačić Petar iz Pule.

TSIŽ ima za cilj što je moguće više ojačati bazu tenisa (više igrača, više klubova , više liga, više trenera, više igrališta, više informacija itd.) i ostvariti što bolju suradnju sa Regionalnim teniskim savezom i Hrvatskim teniskim savezom.

Pomognite nam u tome.