Turajlić Vlado, uvjerljivo do titule najboljeg u Istri

POJEDINAČNO VETERANSKO PRVENSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE

Upravo je završeno pojedinačno prvenstvo Istre za veterane. Prijavila su se u početku 102 igrača. No,tijekom takmičenja broj igrača se počeo osipati iz raznoraznih razloga pa je kraj dočekalo njih 83. Na prvenstvu su sudjelovali svi igrači rođeni 1973 i ranije, od Mrvoš Vlatka iz Buzeta i Tanger Kristijana iz Pule do Pekica Marka Ivana iz Poreča rođenog 1943.

Nakon ukupno odigranih 300-injak mečeva kao najbolji veteran za ovu godinu iskazao se Turajlić Vlado iz Novigrada, koji je pobijedio svih 10 svojih protivnika.

Očekivano drugi je Tanger Kristijan iz Pule, najmlađi veteran. Jedno od najugodnijih pozitivnih iznenađenja je Orlić Romano iz Pule, koji je u 60-oj godini osvojio 3.mjesto. Neka to bude primjer svim igračima da godine nisu prepreka za postizanje izvrsnih rezultata. Janko Arone iz Pule je osvojio 4.mjesto, a lanjski pobjednik Bačić Petar ove je godine ipak tek peti. Šesti je Legović Aldo iz Kaštelira. Za njega je karakteristično da je imao najjači turnir sa osvojenih čak 72 buholz bodova.U prvih 10 smjestili su se još Perhat Marjan iz Poreča kao sedmi, Glavaš Davor iz Pule kao osmi, Lovrinić Đino iz Pazina kao deveti te Sirotić Fabrizio iz Pule kao deseti.

Na internet stranici teniskog saveza Istre svaki prijavljeni igrač može pronaći svoje mjesto na tablici kao i svoj redoslijed unutar starosnih skupina.
Pozivamo sve tenisače veterane da se do kraja siječnja 2009.g.prijave za iduće prvenstvo.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

UOČI ZADNJEG 10.KOLA VETERANSKOG TENISKOG PRVENSTVA ISTRE

Prvenstvo Istre za teniske veterane ušlo je u završnu fazu,jer se treba odigrati još samo jedno kolo u tijeku mjeseca studenog.
Bez obzira na rezultate  zadnjeg kola,već se zna da je titulu veteranskog prvaka Istre za 2008.g.osvojio Turajlić Vlado (46 g.) iz Novigrada i tako preuzeo prijelazni pehar od lanjskog pobjednika Petra Bačić iz Pule.
U pojedinim kategorijama situacija je slijedeća:
1) U kategoriji + 35, Tanger Kristijan iz Pule osigurao je 1. mjesto kolo prije kraja preuzima pehar od lanjskog pobjednika Fatorić Denisa iz Rovinja.
2) U kategoriji +40 međusobno igraju Krapljanov Viktor iz Umaga i Bačić Petar iz Pule. Pobjednik tog susreta bit će prvak Istre.
3) U kategoriji +45 sve je jasno, jer Turajlić Vlado iz Novigrada je i ukupni veteranski pobjednik.
4) U kategoriji +50 samo 2 igrača odlučuju o pobjedniku: Legović Aldo iz Kaštelira i Perhat Marjan iz Poreča. U povoljnijoj poziciji je Legović, jer Perhat će biti pobjednik samo ako pobijedi Janka Arone iz Pule, a pritom da Legović izgubi od Turajlića. U svim ostalim slučajevima, Legović će ponoviti prošlogodišnju titulu.
5) U kategoriji +55 četvorica igrača su u igri za prvaka Istre. Oni ujedno i međusobno igraju i to Andreašić Edi iz Buja i Miletić Bruno iz Pule, te Mrazovac Vanja iz Pule i Lovrinić Đino iz Pazina.
6) U kategoriji +60 međusobni susret Orlić Romana iz Pule i Krajcar Vjekoslava iz Pazina odlučit će o prvaku u toj kategoriji.
7) Konačno, u kategoriji +65 pobjednik je Pekica Marko Ivan iz Poreča i to zato jer je jedini takmičar u toj dobi.

Peto kolo

Organizator lige, g. Čedomira Milevoj biti će tijekom lipnja u Kanadi te se igrači mole za veću samoinicijativnost... Parove 5. (petog) kola možete vidjeti u vezanim dokumentima a ako nemate broj telefona svog protivnika, istog također možete pronaći u vezanim dokumentima - POPIS IGRAČA. Rezultate mečeva i dalje javljajte g. Č. Milevoju ali se preporuča SMS.

Osvrt organizatora nakon trećeg kola

Četvrto kolo pojedinačnog prvenstva Istre donosi nam 13 trojki. S obzirom na veliki uspjeh Puležana, čak njih šestorica moraju igrati međusobno, a Miletić dobija protivnika koji ima 2 poena. Na žalost za ovu godinu izgubili smo igrača koji po svemu spada u vrh istarskog tenisa. Radi se o Knežević Zdravku koji ima rupturu zglobnih ligamenata te je zato morao odustati.  Želimo mu brzo ozdravljenje. Ukoliko više nitko ne odustane u svakom će kolu netko biti slobodan i dobiti meč bez borbe.  Naravno, to će biti netko koji ima najmanji broj poena.