Piramida južne istre 2013 - učesnici

Nakon 16 odigranih kola u vremenskom rasponu od 01. ožujka do kraja listopada na teniskim terenima diljem južne Istre odigravali su se mečevi u pojedinačnoj i konkurenciji parova. Ove godine je nastupilo preko 130 igračica i igrača starijih od 16 godina. Svi igrači su zajedno u jednom sistemu takmičenja, ali im položaj u piramidi dozvoljava odigravanje mečeva samo sa igračima približno iste jačine. Nakon izračuna dobivenih poena, baziranih na redoslijedu tokom cijele godine, dobili smo i pobjednike po kategorijama.
Pobjednici, pojedinačno, gospoda:

1. Hrvatin Miro
  2. Šegota Adriam
  3. Mrkoci Ante

Apsolutni pobjednik pojedinačne piramide za 2013. je Miro Hrvatin.
U pojedinačnom poretku za dame, pobijedila je Rosa Scrittvichio a druga je bila Lana Katarinčić.
U konkurenciji parova kod dama pobjedile su: Helena Poropat i Davorka Bošković. U konkurenciji parova kod gospode i ove je godine prvo mjesto osvojio Boško Zukerić. Ove godine u paru sa Denisom Fatorićem dok je prošle godine prvak bio sa Gastoneom Zukerićem, legendom istarskog tenisa.
Proglašenje pobjednika i završna fešta tenisačica i tenisača južne Istre održana je u bistrou „Sidney“, gdje je pedesetak učesnika uz odličnu muziku naših tenisera Tina i Mirana Ribarića uživalo u opuštenoj atmosferi. Svoje zavidne pjevačke mogućnosti demonstrirao je i jedan od najboljih tenisera Istre, ATP igrač Albert Lončarić. U pauzi nas je zabavljao poznati performer „One man 3 instruments“.
Nakon proglašenja pobjednika po kategorijama dodijeljene su i 3 godišnje nagrade za promociju tenisa u  Istri. Randi Hrelja dobio je nagradu za višegodišnju uspješnu organizaciju cjelogodišnjeg teniskog takmičenja u Rovinju. Tin Modrić  je uložio veliki napor u pokretanje Piramide sjeverne Istre, a Mauro Delmonaco je napravio puno na promociji tenisa u Ližnjanu, u jednoj od najljepših teniskih oaza u Istri.
Piramida južne istre za 2014. počinje 01 ožujka. Više o mogućnosti prijave naći ćete na stranicama Piramide: www.tenniscompetitionpyramid.com. Veseli nas da je za narednu godinu najavljeno veće učešće naših dama. Voljeli bi da se jače uključe mladi i oni koji igraju uvijek sa istim partnerom ili unutar male grupe. Cilj Piramide je uključiti sve one koji igraju tenis na ovom području  u jedinstveno takmičenje. Sistem igranja to omogućuje na logičan i transparentan način. Svaki igrač sam bira sa kime želi  igrati i koliko često mu obaveze to dozvoljavaju. Piramida daje mogućnost upoznati nove igrače, naučiti od drugih, testirati svoje mogućnosti, naći dodatnu motivaciju i napredovati u ovom lijepom sportu. Očekujemo  vas spremne u novoj sezoni  Teniske Piramide Južne Istre.