Susret reprezentacija TSIŽ - Slovenije: 6 - 3

17. studeni 2009.

Teniski susret reprezentacija veterana Teniskog saveza Istarske županije  i Slovenije

Na teniskim terenima  NP Brijuni, 7.11.2oo9., na inicijativu Teniskog saveza Istarske županije i reprezentacije Slovenije, odigran je međunarodni teniski susret veterana dviju reprezentacija. Odigrano je 6  pojedinačnih te 3 meča parova, u kategorijama od +35 do +60 godina.
Izniman ambijent NP Brijuni i lijepo vrijeme omogućilo je da se susret odigra u prijateljskom nadmetanju i druženju dviju prijateljskih saveza.
Nakom prva 3 meča gosti su poveli sa 3-0 ali ubrzo se situacija promijenila. Domaćini su u drugom djelu izjednačili rezultat. U igri triju parova, pokazali su veliko umijeće, što su i sami gosti pohvalili. Tim pobjedama te pobjedama u 3 daljnja pojedinačna meča, doveli domaću selekciju u vodstvo i  konačnu pobjedu – reprezentacija TSIŽ vs reprezentacija Slovenije 6/3.

+35 TANGER KRISTIJAN (Pula) LEBER SEBASTIJAN (Celje) 1/6 , 1/6
+40 BAČIĆ PETAR (Pula) KOS PETER (Koper) 6/4 , 6/4
+45 JANKO ARONE (Pula) BELIŠ IVO (Slovengradec) 0/6 , 6/7
+50 LEGOVIĆ ALDO (Kaštelir) NEMARNIK GULIANO (Koper) 3/6 , 0/6
+55 LOVRINIĆ ĐINO (Pazin) MIKLAVČIČ ŠTEFAN (Koper) 7/5, 1/6 , 10/6
+60 ORLIĆ ROMANO (Pula) JANŠKOVEC JURE (Kranj) 6/1 , 6/0
PAROVI : TANGER KRISTIJAN - BAČIĆ PETAR LEBER SEBASTIJAN - KOS PETER 6/1 , 6/2
PAROVI : ORLIĆ ROMANO - LOVRINIĆ ĐINO MIKLAVČIČ ŠTEFAN - JANŠKOVEC JURE 6/3 , 6/2
PAROVI : HOMOKY MIRO - JANKO ARONE NEMARNIK GULIANO -BELIŠ IVO 6/2 , 6/4

Također se ne smije zanemariti susret dvaju izbornika reprezentacija Čedomira Milevoja za TSIŽ i Hrovata Francija za reprezentaciju Slovenije. Susret je završio pobjedom domaćina od 6/4, 6/1.

Nakon fer i lijepe borbe na teniskim terenima NP Brijuni, natjecatelji su nastavili druženje u hotelu Neptun uz izvanredni ručak što ga je pripremila gastronomija  NP Brijuni.

Teniski savez Istarske županije zahvaljuje se NP Brijuni, a posebno gosp. Miroslavu Homoky, voditelju tenisa, na ukazanoj gostoprimljivosti i brizi oko održavanja susreta.

TSIŽ namjerava ovaj susret između dviju reprezentacija tradicionalno održavati  na Brijunima i u Sloveniji.

Valamar

Istra Color