Bolovi u leđima odnijeli 3 presudna boda

Prijateljski susret istarskih tenisača i tenisača vukovarsko-srijemske županije koji se tradicionalno održava u vrijeme obilježavanja stradanja Vukovara odigrao se ove subote (15.11.) na terenima vinkovačkog teniskog kluba.

Primjetna je bila ozbiljnost pristupa domaćih tenisača koji nikako nisu željeli ponoviti proljetni poraz (12:3)  koji su pretrpjeli u Umagu. U jakom sastavu, u odnosu na proljeće pojačani još Marićem i Rečićem nanijeli su ovoga puta poraz istarskim tenisačima rezultatom 9:6.

Kako i u naslovu stoji, potrebno je spomenuti da su istarski tenisači unatoč snažnom sastavu domaćina do samog kraja vodili ravnopravnu i neizvjesnu borbu što i daje posebnu draž ovakvim susretima. Nažalost problemi sa križoboljom koji su zadesili Knežević Zdravka i Brenka Davora donijeli su značajnih 3 boda domaćinima. Za pohvaliti je pritom da je Brenko unatoč bolovima uspio završiti i pobijediti u vrlo dugom i iscrpljujućem pojedinačnom meču.

Od nastupa ostalih istarskih tenisača raduje nova dvostruka pobjeda Marijana Perhata na koje nas je već navikao a posebno treba istaći i dvostruku pobjedu Martinović Sergeja na poziciji seniora kojemu su ovo i prve pobjede zabilježene u nastupima reprezentacije. Manje sreće ovoga su puta imali Mrkoci, Fatorić i Žižaković koji su imali za protivnike igrače najviše klase. Inače smo i ovoga puta imali debitanta u reprezentaciji, pulskog vukovaca Malčić Željka koji je u najiscrpnijem i najneizvjesnijem susretu ove subote nažalost ostao i bez prve pobijede. Njegovim nastupom broj tenisača koji su nastupili za reprezentaciju desegao je lijepu brojku od 66 igrača. Subotnji susret bio je ujedno i 30-ti susret selekcije istarskih tenisača od kada se u ovoj formi održavaju  od kojih je 7 odigrano s tenisačima vukovarsko-srijemske županije.

U nastavku slijede rezultati:

-35 Rečić Antun Mrkoci Ante 6/2, 6/1
-35 Begić Ivan Martinović Sergej 3:6, 6:0, 10/12