ISTRA-ZAGREB: 6-7

ISTRA ZG

ISTRA - ZAGREB, JUBILARNI 10-TI  (osvrt gostiju iz Zagreba)

Prema dogovoru, nas 9 se okupilo u 6 ujutro, smjestili smo se u kombi i krenuli.
Iako okrnjeni, naime nismo uspjeli naći igrača za kategoriju 60+ što je domaćinima automatski osiguralo start sa 1-0, počele su kalkulacije kako osigurati pobjedu. Poveli smo jake igrače, dvojicu za kategoriju -35, jakog igrača za kategoriju 35+ i Šuju za kategoriju 40+. To nam je u našoj kalkulaciji osiguravalo 6 bodova ( 4 pojedinačne pobjede i dvije pobjede u paru ), od 7 potrebnih za ukupnu pobjedu. Što znači da bi još netko trebao izvojevati pobjedu i to bi bila naša ukupna pobjeda.
U Umag smo stigli malo prije 10 sati gdje su nas domaćini dočekali sa pićem dobrodošlice i laganim doručkom.
U 10,30 su počeli pojedinačni susreti. Nakon završenih borbi na prve 4 ploče naša kalkulacija se već izjalovila. Naime, Ivan Lovrić, neočekivano gubi svoj susret i rezultat je 3-1, a ne 4-0 za nas. Nastavljaju se borbe i ukupni rezultat nakon pojedinačnih susreta je 5-4 za domaćine.
Postavljaju se 4 kombinacije parova i poćinje neizvesna borba za konačnog pobjednika. Nakon 3 završena susreta i pobjede 2 naša para rezultat se izjednačava na 6-6 u susretima. U toku je posljednji susret parova u kojem su naši igrači dobili prvi set, ali gube drugi u tie-breaku. Igra se produženi tie-break koji će na kraju odlučiti ukupnog pobjednika susreta. I gle, iako su naši dečki izgubili tie-break drugog seta, oni opuštaju ruke i osvajaju odlučujući tie-break sa 10-0 i osiguravaju nam ukupnu pobjedu od 7-6. Bravo mi.
Pored slatke pobjede, domaćini nas još odvode u tavernu hotela Coral i časte sa slasnim i obilnim delicijama i dobrim vinom.
U dobrom raspoloženju podružili smo se do 17 sati nakon čega smo se pozdravili sa domaćinima do novog, 11-tog susreta u Zagrebu.
-hvala Srećku na nadahnutom osvrtu!

Rezultati:

-35 Cukon Marin Domagoj Lovrić Ivan 6/3,2/6,10:8 1:0