6. ciklus turnira TSIŽ

Prvenstvo Istre za djecu do 9. i 10. godina u tenisu
10.10.2015. Teniski klub „Umag“ Umag organizirao je šeste po redu turnire Teniskog saveza Istarske županije za djecu do 10 godina. Na turnirima je sudjelovalo 40. djece. Turnire su vodili Luka Jercog koordinator turnira TSIŽ i trener Zemina Jercog uz pomoć starije djece, članova kluba, kojima se ovim putem i zahvaljuju.

Djeca predškolci (jedanaestero djece) natjecali su se i družili kroz Rolling Tennis. Crveni i narančasti turniri usklađeni su sa preporukama Međunarodne teniske federacije ITF. Djeca do devete godine starosti svoje znanje i sposobnosti predstavili su na Crvenom turniru na smanjenim dimenzijama teniskog igrališta prilagođenih njihovoj dobi. Na Crvenom turniru sudjelovalo je petnaestero djece. Treće mjesto dijele Gabriel Folo i Moris Ukota, drugo mjesto osvojila je Nea Jercog, dok je pobjednik turnira David Čuturić. Na narančastom turniru za djecu do 10. godina, čiji je teren nešto većih dimenzija od Crvenog, sudjelovalo je četrnaestero djece. Treće mjesto dijele Sara Markovčić i David Ukota, drugo mjesto osvojio je Luka Vitulić, dok je pobjednik turnira Adrian Martin Frank. Svim sudionicima podijeljene su medalje dok je Tenis klub „Umag“Umag, uz osigurane terene, dodatno počastio djecu pizzama i sokovima.