ALPE ADRIA JUNIOR TOUR 2019

Dana 05.10.2019. u Umagu na teniskom centru Stella Maris, održan je drugu godinu za redom međunarodni Alpe Adria Junior Tour za djecu od 9 do 14 godina u organizaciji Teniskog kluba Zlatno sunce iz Umaga i Teniskog Saveza Istarske županije. Na ovogodišnjem susretu sudjelovalo je oko 80 djece koji su predstavljali reprezentacije Hrvatske (Istre) i Slovenije.

Mlade teniske nade nastupale su u kategorijama U9,U10,U11, U 12, U 13, U14, posebno za djevojčice i dječake u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima. Ovaj susret je bio prijateljskog karaktera i bio je popraćen live-streamingom tj.uživo bio dostupan putem weba. Sam nastup na ATP stadionu i u samom teniskom centru Stella maris je neopisiv doživljaj za djecu koji će pamtiti za cijeli život.

Ovakvi susreti kroz svoj poticajni imidž pomažu djeci u oslobađanju i razvijanju njihovih osobnih potencijala kroz igru, zabavu i druženje. Ovakva iskustva za njih predstavljaju dodatne motive, izazove, životne lekcije. Na susretu se poticalo na kooperaciju, fair-play igru, odgovornost, primjereno ponašanje, poštovanje...
Jedan od primarnih ciljeva je i promocija Istre i Umaga kao turističke, gastronomske, sportske destinacije.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Umagu na podršci, Turističkoj zajednici Grada Umaga, TSIŽ, TK ZS, GDCK Buje, i svim sponzorima,roditeljima i sudionicima koji su pripomogli da se održi teniski turnir Alpe Adria Junior Tour 2019.

Valamar

Istra Color