Završilo pojedinačno veteransko prvenstvo IŽ 2009. - Bačić Petar vratio titulu

Bačić Petar vratio titulu

Zadnjim mečom između Greblo Alena iz Umaga i Basiaco Roberta iz Buja okončano je pojedinačno veteransko prvenstvo Istre za 2009.godinu.
Ovo prvenstvo započelo je u veljači ukupno 93 igrača.Tijekom godine iz razno raznih razloga neki su odustali pa je do kraja završilo njih 78.
Posebno nam je žao što je prerana smrt zaustavila 2 naša veterana: Budimir Dušana iz Poreča tijekom kolovoza i Terlević Valtera iz Poreča tijekom studenog. Ovime želimo reći da nam je bilo drago što smo ih poznavali.
Odigrano je ukupno 10 kola. Sa osvojenih 9 pobjeda Bačić Petar iz Pule vratio je iz 2007.g. titulu najboljeg veterana Istre.
Osam pobjeda imaju 4 igrača Janko Arone iz Pule i Gržanić Valter iz Pule imali su jednak bucholz pa je bolja set razlika odlučila da Janko Arone bude drugi, a Gržanić Valter treći. Sličan način u utrci za 4. i 5. mjesto Glavaš Davor iz Pule i Brenko Davor iz Pule imaju isti broj poena po bucholz kriteriju pa je i tu set razlika odlučila da Glavaš bude četvrti a Brenko peti.
Inače, prvih 16 igrača sa pojedinačne rang liste (vidi tablicu) stječe pravo nastupa na turniru parova koji će se 28.03.2010.g.održati na Brijunima kao Brijuni Cup.
Na kraju red je da spomenemo pobjednike po dobnim skupinama.Ti će igrači predstavljati reprezentaciju Istre kad ova bude imala susrete sa drugim reprezentacijama. To su:

+35 Tanger Kristijan
+40 Bačić Petar
+45 Glavaš Davor
+50 Janko Arone
+55 Milevoj Čedomir
+60 Orlić Romano
+65 Krizman Viktor

Posebna napomena: završna svečanost i dodjela prijelaznih pehara održat će se 12.12.2009.u 19 sati u restoranu Volaria u Tehnomontovoj marini na Verudi u Pul (večera po osobi iznosi 100,00 kn). Pozivaju se svi učesnici pojedinačnog prvenstva na zajedničko druženje.

I još nešto, ždrijeb za pojedinačno prvenstvo Istre za 2010.g.održat će se 31.01.2010.g. Pozivaju se svi tenisači (uključivo i oni mlađi od 35 godina) da se počnu prijavljivati.

 

Fotoalbume sa nekih mečeva možete pogledati ovdje:

U Bujama je 25. listopada odigran iznimno zanimljiv meč 9. kola između Roberta Frontel i VedranaGreblo.

[youtube] T3xrEfOlJA0 [/youtube]

Za FOTOALBUM klikni ovdje.

Visintin, Škandul, Kožul, Basiaco, Zupičić, Bupić, Milevoj... - FOTOALBUM - klikni ovdje.

Biser četvrtog kola odigran je između Glogovšeka i Orlića. Za FOTOALBUM klikni ovdje.

U trećem kolu odigran je izuzetno zanimljiv meč. Sastali su se Petar Bačić i Vlado Turajlić. Usprkos gubitka prvog seta sa čak 1-6, Bačić je u nastavku oštrom igrom, iznimnom preciznošću te savršenim drop shot-tevima preokreonuo meč i ubilježio vrijednu pobjedu. Za fotografije sa tog susreta klikni ovdje

[youtube] aXtjq-zjEtY [/youtube]

 

Pin It
Valamar ex Laguna Novigrad

 

Laguna Poreč Maistra Rovinj-Vrsar

 

Arenaturist Istraturist

 

Maslinica-Rabac Službeni portal istarske turističke zajednice